Get Social With Us
Cursus leer bewerken | Stijlhuis
De Cursus leer bewerken oefen je met verschillende technieken zoals stempelen, carven, verven, vlechten, stikken en verschillende afwerking technieken. Er wordt in deze cursus gewerkt met tuigleer wat we vooral kennen van holsters en zadels. Dit materiaal is zeer geschikt om het te vormen, bewerken, versieringen en kleuren etc. Tuigleer is er in verschillende diktes is oersterk en haast onverslijtbaar.
Cursus leer bewerken
24646
page-template-default,page,page-id-24646,page-child,parent-pageid-2,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.125,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Cursus leer bewerken

 

Zelf leer bewerken lijkt misschien wel een droom, maar bij Stijlhuis gaan wij die droom voor je verwezenlijken. Jij kunt voortaan jouw eigen unieke items maken als een eigen riem die je naar je werk kunt dragen en aan iedereen kunt laten zien hoe je dat gemaakt hebt! Met onze cursus leer bewerken nemen we je mee in de kunst van de details. Met name als je werkt met leer is ieder item weer anders en heeft het zo zijn eigen structuur en vorm. Het extra mooie van leer is dat het met de jaren gaat ‘werken’. Dat wil zeggen dat het zich gaat vormen naar het gebruik en dat maakt dat de riem of tas alleen nog maar mooier kan worden! Meld je aan voor de cursus en wij zorgen samen voor een onvergetelijke middag met een prachtig eindproduct om mee naar huis te nemen!

 

Data: iedere zaterdag zijn er workshops mogelijk in het atelier. Kies zelf een datum en geef je op via marieke@stijlhuis.nl

Locatie: Atelier Stijlhuis, Rijperweg 77, 1462 MD, Middenbeemster

Tijd: 10.30 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 17.30 uur

Kosten: 65 euro per les (incl. materiaal, koffie/thee en wat lekkers)

Aanmelden: Schrijf je nu in voor een workshop leer bewerken via marieke@stijlhuis.nl

 

Leer bewerken met vrienden of vriendinnen

Een gezellig uitstapje met elkaar is ieder jaar wel weer leuk om te doen! Een hoop om over te kletsen, maar tegelijkertijd ook iets voor jezelf kunnen doen. In de cursus leer bewerken gaan wij je namelijk laten zien hoe je met leer moet werken om er bijvoorbeeld een riem, sleutelhanger, telefoonmapje of klein plat tasje van te kunnen maken! Ieder item kun je weer helemaal maken naar jouw eigen smaak. Je kunt kiezen uit verschillende modellen en bijvoorbeeld manier van bewerken. Denk aan stempelen, carven, moulding, vlechten, stikken of verven. Zo kun jij het product maken dat je voor ogen hebt en er je eigen twist aan geven. Leer bewerken is ontzettend leuk als het uiteindelijk persoonlijk wordt!

 

Ambachtelijk leer bewerken voor je eigen tas

Tijdens onze workshop leer je om ambachtelijk leer te bewerken. Dit houdt in dat we lekker met de hand aan de slag gaan en het dus echt precisiewerk wordt. Zo weet je zeker dat jouw eigen riem of armband uniek is. Je kunt er ook voor kiezen om iets persoonlijks mee te nemen wat je er graag in wilt verwerken. Dit kan bijvoorbeeld een stuk stof zijn die jouw oma ooit heeft gemaakt. Wij zorgen tijdens het leer bewerken voor de lekkere drankjes en een speciale biologische lunch. Wil je graag meer weten over deze leuke workshop? Neem gerust contact op en we kijken uit naar hoe jouw eigen leren creatie gaat worden!

 

INSCHRIJVEN

 

Hondenriem

 

Tuigleer

In de cursus leer bewerken wordt gewerkt met tuigleer wat we vooral kennen van holsters en zadels. Tuigleer is stevig, natuurlijk gelooid en naturel van kleur. Eventueel is het aan het einde van de les te kleuren in de kleuren goud bruin, donker bruin of zwart. Tuigleer is er in verschillende diktes is oersterk en onverslijtbaar het wordt vaak versiert door het, als het nat is, te stempelen of te carven (relief aanbrengen).

 

Eindproject

Naast het leren van verschillende technieken werk je in de cursus leer bewerken aan je eigen eindproject of (als je snel werkt) eindprojecten. Voor je eindproject kun je kiezen uit:

  • Riem
  • Hondenriem
  • Sleutelhanger
  • Armband
  • Telefoonmapje
  • Klein plat tasje
  • Eigen idee

 

 

Lunch

De cursus leer bewerken duurt per keer 3,5 uur én je kiest zelf hoeveel dagen je wil besteden. Per keer wordt er een lunch verzorgt en is er genoeg koffie, thee en lekkers aanwezig. De kosten hiervoor zijn inbegrepen.

 

Leer bewerken is een ambacht én een ambacht leer je door er vooral veel mee aan de slag te gaan, verwacht dus niet dat je eerste projecten perfect zijn. Wat mij iedere keer opvalt is dat ook al doen mensen ambachtelijk leer bewerken voor de eerste keer, het resultaat is altijd erg verrassend en naar tevredenheid. Daarnaast blijft het ook zo dat zelf iets maken 100 keer leuker is dan iets kopen. Doe dus mee en schrijf je nu in!

 

 

Tassen maken - zoveel leuker als je iets zelf maakt

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Sluiten