Get Social With Us
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='10' down='10']
Upcycling kleding is de workshop om iets moois te maken
25551
page-template-default,page,page-id-25551,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-3.10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshop Upcycling kleding: Leer je eigen creaties maken!

Wil je graag leren naaien om op een eenvoudige manier je eigen kleding te upcyclen of te (ver-)maken? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Bij Stijlhuis kan je nu een workshop Upcycling kleding volgen. Upcycling is anders dan recycling omdat je uitgaat van bestaande spullen die je door een re-design en aanpassing een nieuwe bestemming geeft. Het nieuwe item wat dan ontstaat is ineens veel meer waard geworden dan de afgedankte spullen. Zo kun je met oude (spijker-)broeken, overhemden, sweaters en blouses enorme leuke dingen maken. Je kunt er tassen van maken, interieur decoratie of een nieuw kledingstuk. 

 

Tas gemaakt van oud overhemd mét Sashiko

Sashiko is een Japanse borduurtechniek om gaten in kleding te repareren op een heel mooie manier. Bij deze tas hebben we de techniek gebruikt om verschillende lapjes van oude spijkeroverhemden op een tas te stikken die ook gemaakt is van een oud overhemd.

 

 

 

Stijlhuis: workshop Upcycling kleding

 

Workshop data: iedere zaterdag zijn er workshops mogelijk in het atelier, kies zelf een datum en geef je op via deze link.

Locatie: Koel310, Marconistraat 5, 1821 BX Alkmaar

Duur: van 10.15 uur tot 14.00 uur of van 13.15 uur tot 17.00 uur

Kosten: 69,- per workshop (ochtend of middag) en voor de hele dag 120,- inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers

 

Top van een oude spijkerbroek, gemaakt tijdens een workshop voor tieners

 

Tassen maken - zoveel leuker als je iets zelf maakt

 

 

Deze blauwe maxi-rok is gemaakt van een oud groen kort rokje. 

 

Workshops bij Stijlhuis

Marieke Greeve, de oprichter van Stijlhuis heeft door de jaren heen behoorlijk wat ervaring opgedaan. Zo heb ik bijvoorbeeld al meer dan 20 jaar ervaring als vormgever in de grafische- en modebranche en meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven. Elke workshop wordt door mijzelf gegeven vanuit mijn eigen atelier in Alkmaar. Als jullie met een groepje een workshop willen volgen kan dat ook, als de groep groter is dan 8 personen dan zal de workshop in een andere ruimte gegeven worden ook bij Koel310.

 

INSCHRIJVEN