Get Social With Us
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='10' down='10']
leer bewerken
24646
page-template-default,page,page-id-24646,page-child,parent-pageid-2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-theme-ver-3.10

Cursus leer bewerken

Met de cursus leer bewerken nemen we je mee in het ambacht van de details. Tijdens de workshops oefen je met verschillende technieken zoals stempelen, carven, verven, vlechten, stikken en verschillende afwerking technieken. Er wordt in deze cursus gewerkt met tuigleer wat we vooral kennen van holsters en zadels. Dit materiaal is zeer geschikt om het te vormen, bewerken, versieringen en kleuren etc. Meld je aan voor de cursus en wij zorgen samen voor een onvergetelijke middag met een prachtig eindproduct om mee naar huis te nemen!

 

Data: iedere zaterdag zijn er workshops mogelijk in het atelier, kies een datum naar keuze en schrijf je in.

Locatie: Koel310, Marconistraat 5, 1821 BX Alkmaar

Tijd: 10.15 tot 14.00 uur of van 13.15 tot 17.00 uur

Kosten: 69 euro per les (incl. materiaal, koffie/thee en wat lekkers)

Info: Schrijf je nu in voor een workshop leer bewerken of mail voor vragen marieke@stijlhuis.nl

 

INSCHRIJVEN

 

Hondenriem

 

Leer bewerken met vrienden en vriendinnen

Een gezellig uitstapje met elkaar is ieder jaar wel weer leuk om te doen! Een hoop om over te kletsen, maar tegelijkertijd ook iets voor jezelf kunnen doen. In de cursus leer bewerken gaan wij je namelijk laten zien hoe je met leer moet werken om er bijvoorbeeld een riem, sleutelhanger, telefoonmapje of klein plat tasje van te kunnen maken! Ieder item kun je weer helemaal maken naar jouw eigen smaak. Je kunt kiezen uit verschillende modellen en technieken van bewerken. Denk aan stempelen, carven, moulding, vlechten, stikken of verven. Zo kun jij het product maken dat je voor ogen hebt en er je eigen twist aan geven. Leer bewerken is ontzettend leuk als het uiteindelijk persoonlijk wordt!

 

Ambachtelijk leer bewerken voor je eigen tas

Tijdens onze workshop leer je om ambachtelijk leer te bewerken. Dit houdt in dat we lekker met de hand aan de slag gaan en het dus echt precisiewerk wordt. Zo weet je zeker dat jouw eigen riem of armband uniek is. Wij zorgen tijdens het leer bewerken voor de lekkere drankjes en een speciale biologische lunch. Wil je graag meer weten over deze leuke workshop? Neem gerust contact op en we kijken uit naar hoe jouw eigen leren creatie gaat worden!

 

Lotus leer bewerken

 

Tuigleer

In de cursus leer bewerken wordt gewerkt met tuigleer wat we vooral kennen van holsters en zadels. Tuigleer is stevig, natuurlijk gelooid en naturel van kleur. Eventueel is het aan het einde van de les te kleuren in de kleuren goud bruin, donker bruin of zwart. Tuigleer is er in verschillende diktes is oersterk en onverslijtbaar het wordt vaak versiert door het, als het nat is, te stempelen of te carven (reliëf aanbrengen).

 

leer bewerken

Eindproject

Naast het leren van verschillende technieken werk je in de cursus ook aan je eigen eindproject of (als je snel werkt) eindprojecten. Voor je eindproject kun je kiezen uit:

 

Tassen maken - zoveel leuker als je iets zelf maakt